Filorga – Hydra-Filler Mat

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Utmärkt fuktbomb som ger mindre synliga porer men inte en matt finish

Filorga Hydra-Filler Mat är en ansiktskräm anpassad för kombinerad till fet hud. Den beskrivs var mycket återfuktande, verka för en minskad fuktförlust i huden, minska synliga porer och med en mild exfolierande effekt ge huden ny lyster. Krämen är helt oljefri och innehåller två typer av hyaluronsyra för en bra återfuktning och polysackarider för att minska fuktförlust.  Den ska att användas både morgon och kväll.

Jag som testar är 44 år och har en typisk kombinations hud, min panna är åt det fetare hållet medan resten är ganska normalt. Det kan däremot ändras lite beroende på väder och klimat, när jag börjar mitt test är det sommar och varmt och jag är lite fetare i hela ansiktet och blir ofta glansig på hakan och självklart även i pannan. Jag har lite fina linjer kring ögonen men har inga direkta rynkor i själva ansiktet. Däremot kan jag tycka att mina porer kan vara lite väl synliga speciellt på näsan och hakan. Jag har tidigare provat flera olika produkter från Filorga och har varit nöjd med alla jag provat och några av dem har blivit riktiga favoriter som jag återkommit till flera gånger. I min dagliga rengöringsrutin använder jag just nu morgon och kväll en skummande rengöring från Shiseido för att ta bort smuts och eventuell make-up, och efter det en toner från Decleor. Dagtid använder jag Filorgas serum, Time Zero, och deras dagkräm, NCTF-reverse mat. På kvällen använder jag Shiseido Bio-Performance Glow Revival Cream. Under mitt test av Filorga Hydra-Filler Mat har jag bytt ut min dag och nattkräm mot den men behållit alla andra produkter.

Filorga Hydra-Filler Mat kommer i en fyrkantig lite kloss liknande burk på 50 ml och kostar ca 525 kr. Konsistensen och utseende på krämen är lite som ett mellanting mellan en gel och en lätt kräm, men den känns mer som en gel och är ordentligt fuktmättad när jag smörjer ut den i ansiktet. Det tar en ganska lång stund innan huden känns torr igen och på mig blir inte hudytan matt, vilket jag hade gissat från namnet. Jag skulle nog säga att min hud känns och ser ut som om den är ordentligt fuktmättad och har en pigg lyster, inte så att den ser eller känns glansig. Det är mer som om den är fuktig fast den inte är det. Jag blir lite förvånad över resultatet, inte för att det är dåligt eller så, men efter som den heter Hydra-Filler Mat tycker jag nog att det är lite missvisande. Speciellt om jag jämför med Filorga krämen NCTF-reverse mat som jag använde innan som ger mig en matt yta, vilket var vad jag också förväntade mig av Hydra-Filler Mat. Men till Filorgas försvar, står det inte i produktbeskrivningen på nätet att den ska ge en matt finish, det är bara ett dåligt val av namn.  Men jag tycker ändå den lyster och fukt mättnad som Hydra-Filler Mat ger mig är ganska fin, fast effekten avtar gradvis och min hud blir efter ca en timma mer som sitt vanliga jag. Den funkar fint att lägga makeup ovan på och jag tycker inte att den gör någon direkt skillnad till bättre eller sämre för hur min foundation bruka hålla sig. Över tid tycker jag att den ger ett bra resultat, mina porer syns faktiskt lite mindre och trots en galet varm sommar så blir jag aldrig katastrof fet i ansiktet. Så jag tycker den gör ett bra jobb.

Sammanfattningsvis tycker jag att Filorga Hydra-Filler Mat är en mycket bra kräm, den är skönt återfuktande, mina porer syns lite mindre och jag upplever att den hjälper till att inte göra min hud fet och glansig i varmt väder. Men eftersom den inte ger mig en direkt matt finish tycker jag att namnet är lite missvisande. Så jag känner mig tveksam på vilket betyg jag borde ge, så det får bli en trea, trots att jag tycker att resultatet jag får är riktigt fint så var det inte vad jag förväntade mig.

Information

RIKTPRIS: 525 kr

Mest lästa