Matrix – Biolage Full Density Shampoo

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Shampoo som ska göra tunt hår fylligare

Matrix Biolage Full Density Shampoo beskrivs som  ett schampo för tunt hår som förlorat sin fyllighet och som lätt går av. Produkten ska utöka hårstråets diameter och göra hårstrået tjockare och samtidigt minska risken för att hårstrået går av. De aktiva ingredienserna är biotin, zink. PCA och Gluco-omega. Enligt tillverkaren uppnås bäst resultat om balsamet i samma serie används efteråt.

Jag som testat Matrix Biolage Full Density Shampoo är 59 år och mitt hår har hela detta år varit väldigt torrt och skadat. Jag har både färg och slingor i håret för att liva upp det och få håret att se glansigare och piggare ut. Jag har kort hår som dessutom p g a en medicinsk behandling även blivit tunnare, och då menar jag både tunnare hårstrån och färre hårstrån. Mitt hår var tidigare riktigt tjockt även om det var ganska torrt då också. Jag tvättar mitt hår 2 gånger i veckan och eftersom det är torrt ser det inte smutsigt ut, det är mer en känsla av att jag vill tvätta ut damm och annan smuts som samlat sig i håret under några dagar.

Jag har använt Matrix Biolage Full Density Shampoo på 3 olika sätt; utan balsam, med ett balsam från ett annat märke och med balsamet i samma serie och jag kan inte påstå att jag gillar den här produkten speciellt mycket vilken metod jag än använt. Schampot kommer i en silverfärgad flaska med snäpplock. Det är lätt att trycka ut lagom mängd produkt och flaskan står stadigt utan att ramla omkull på duschhyllan. En frisk mentoldoft möter mig när jag öppnar locket och doften gör att jag får en liten pigg kick på morgonen. Det behövs väldigt lite produkt så den känns väldigt dryg. Schampot löddrar bra och mentoldoften gör att det känns väldigt fräscht, friskt och piggt när jag tvättar håret. När jag använt schampot som enda produkt och låtit håret självtorka känns mitt hår väldigt strävt och en känsla av att det är smutsigt infinner sig redan nästa dag. När jag använt mitt vanliga balsam från Redken känns håret mjukare och jag har en fräschare och renare känsla ett par dagar i alla fall. Med balsamet i samma serie som schampot har jag samma effekt som med mitt Redken balsam, håret känns fräscht och rent ett par dagar men jag har en strävare känsla, inte alls den mjukhet som jag vill ha.

Jag har använt Matrix Biolage Full Density Shampoo i en månad på dessa olika sätt och jag kan inte påstå att jag är imponerad. Mitt hår känns inte alls fylligare och starkare och tyvärr har min hårbotten börjat klia ordentligt. Något gör att jag reagerat på detta schampo och det har aldrig någonsin hänt mig tidigare. Jag upplever också en strävhet i håret och dessutom känns det inte rent mer än någon dag. Jag vet tyvärr inte vem jag skulle rekommendera denna produkt till eftersom jag har hårtypen som detta schampo är anpassat för och jag tycker inte det har gjort något som är bra för mitt hår.

Innehåller 250 ml

Information

RIKTPRIS: 209 kr
Betyg: 1
Prisgrupp: Mellan
Hår: Schampo
Varumärke: Matrix

Mest lästa