Matrix – Biolage Full Density Conditioner

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Balsam som ska göra tunt hår fylligare och starkare

Matrix  Biolage Full Density Conditioner beskrivs som  ett balsam för tunt hår som förlorat sin fyllighet och som lätt går av. Produkten ska utöka hårstråets diameter och göra hårstrået tjockare och samtidigt minska risken för att hårstrået går av. De aktiva ingredienserna är biotin, zink. PCA och Gluco-omega. Enligt tillverkaren uppnås bäst resultat om schampot i samma serie används innan.

Jag som testat Matrix Biolage Full Density Conditioner är 59 år och mitt hår har hela detta år varit väldigt torrt och skadat. Jag har både färg och slingor i håret för att liva upp det och få håret att se glansigare och piggare ut. Jag har kort hår som dessutom p g a en medicinsk behandling även blivit tunnare, och då menar jag både tunnare hårstrån och färre hårstrån. Mitt hår var tidigare riktigt tjockt även om det var ganska torrt då också. Jag tvättar mitt hår 2 gånger i veckan och eftersom det är torrt ser det inte smutsigt ut, det är mer en känsla av att jag vill tvätta ut damm och annan smuts som samlat sig i håret under några dagar. Jag vill inte att ett balsam tynger ned  håret, mitt hår ska kännas lent, luftigt och lätt och vara lättkammat.

Matrix Biolage Full Density Conditioner kommer i silverfärgad tub med snäpplock som gör att den står stadigt i badrumshyllan. En liten klick räcker för mitt korta hår och doften från denna lilla klick är fantastiskt fräsch. Det kommer en svag doft av mentol, inte lika stark som från schampot, det är som en lite varmare mentoldoft och den är härlig. Jag har använt balsamet på två olika sätt, det ena sättet är med ett schampo från ett helt annat märke och det andra sättet är med schampot från samma serie som balsamet. Jag upplever att mitt hår känns likartat oavsett vilket schampo jag använder. Balsamet är lätt att skölja ur och det är även lätt att kamma igenom håret men tyvärr upplever jag att håret känns ganska strävt. Jag får inte den lena, mjuka, fylliga känslan som jag tycker ett bra balsam ska ge mig, det är snarare en trög och hård känsla som är svår att beskriva. Känslan finns kvar i håret tills jag tvättat håret nästa gång.

Jag tycker inte mitt hår känns tjockare efter 1 månads användning och om det är starkare är ingenting jag märkt av heller, kanske det inte märks lika mycket på ett kort hår. Jag tycker bättre om Matrix  Biolage Full Density Conditioner än schampot i samma serie men det är ändå ingen produkt jag kommer att köpa igen p g a produkten inte uppfyller mina krav på ett bra balsam. När jag drar fingrarna genom mitt hår vill jag inte känna en sträv känsla, jag vill att mina fingrar ska glida igenom lätt och att håret ska kännas luftigt.

Jag vet inte vem jag skulle rekommendera detta balsam till eftersom det vänder sig till personer som har just den hårtypen som jag har. Det är i alla fall inget balsam jag kommer att köpa igen.

Innehåller 200 ml

Information

RIKTPRIS: 209 kr
Betyg: 2
Prisgrupp: Mellan
Hår: Balsam
Varumärke: Matrix

Mest lästa