Sisley – Velvet Nourishing Cream

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Så himla bra lyxkrämcre för torr hud

Jag som testat är 59 år och jag har använt hudvård sedan ungdomen allt efter ålder och hudens kondition. Nu har jag uppnått s k mogen ålder och min hud har blivit torrare, inte jättetorr men yttorr och emellanåt är huden även känslig och det kan t o m svida lite på kinderna. Jag vill att en hudkräm ska gå in snabbt i huden utan att lämna någon kletig och kladdig hinna. Högst 10 minuter efter applicering vill jag kunna sminka mig. Självklart är det viktigt att en kräm ger min hud det den vill ha och jag gillar verkligen inte när det känns som krämen kryper ut från huden och börjar halka omkring. Min hud har en del stora porer på kinder och panna men inga linjer och rynkor förutom runt ögonen så det jag önskar just nu av en hudkräm är återfuktning, att den är mjukgörande och att den gör min hud smidig.

Sisley  Velvet Nourishing Cream är en kräm som kan användas både morgon och kväll och beskrivs som en kräm som ska ge lindring på hudytan men även behandla orsakerna till torr hud och den ska även återställa den naturliga näringen och fukten i huden på ett varaktigt sätt. De aktiva ingredienserna är extrakt från saffrankrokus som ska lindra och lugna torr hud, en trio med oljor (makadamia-, bomullsfrö- och solrosolja) som ska skydda den hydrolipidiska filmen samt ormskäggsextrakt som ska ha en dubbelverkande effekt på huden och öka dess motståndskraft. Doften ska komma från honung och apelsinblomma och krämen har 100% naturligt ursprung.

Sisley Velvet Nourishing Cream kommer i en vit enkel burk och har en tillhörande spatel. När jag öppnar locket möts jag av en doft som är alldeles underbar, den är helt ljuvlig och jag älskar den lika mycket varje gång. Krämen är vit, lite fluffig och jag har tagit upp en liten klick och fördelat över ansiktet morgon och kväll i cirka 7 veckor. Det behövs inte så mycket kräm och jag har nog hunnit halvvägs igenom burken efter dessa veckor så den känns ganska dryg ändå. Krämen absorberas direkt och lämnar min hud mjuk, smidig och utan någon torrhetskänsla kvar. Den lämnar ingen kladdig hinna och jag har låtit krämen sjunka in medan jag gjort min ögonmakeup och därefter applicerat foundation utan problem. Krämen har hållit min hud mjuk och smidig hela dagen och när jag använt den till kvällen vaknar jag med en hy som fortfarande känns mjuk och behaglig. Någon effekt på porerna ser jag inte men det är inte heller något som utlovas och något jag uppskattar väldigt mycket med Sisley Velvet Nourishing Cream är att produktbeskrivningen inte utlovar att rynkor och linjer ska försvinna eller att huden ska föryngras eller något annat anti-age, här lovas "bara" lindring för torr hy och det är precis exakt det jag får och det får jag hela dagen framför en dator i kontorsmiljö.

Ja, vad kan jag säga om krämen mer än att jag har fallit pladask. Det är en fullkomligt ljuvlig kräm som ger min hud allt den behöver just nu.  Jag är normalt ganska doftkänslig men den här doften älskar jag, varje dag. Tyvärr är det en kräm som är galet dyr och jag vet inte om jag kommer att köpa den igen trots att jag älskar den så mycket, hålet i plånboken blir väldigt stort och jag är osäker på om jag kan försvara priset. Trots det vill jag rekommendera Sisley Velvet Nourishing Cream till dig som har torr hud och vill satsa på en dyr kräm men den doftar en del och det kanske inte alla uppskattar så jag skulle be om ett prov i butiken först.

Innehåller 50 ml

Betyg 5/5

Information

RIKTPRIS: 1750 kr
Betyg: 5
Prisgrupp: Lyx
Hudtyp: Torr
Varumärke: Sisley
Övrigt: Naturlig

Mest lästa