Rituals – The Ritual of Ayurveda Dry Oil Vata

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

En kryddig olja för en torrboll

Jag som har testat Rituals The Ritual of Ayurveda Dry Oil Vata, är 27 år gammal. Jag har en väldigt torr hud året runt och som behöver extra återfuktning under höst och vinter.  Jag har under en månad fått testa oljan för att se om den biter på mitt fnöske till hud.

Ayurveda är enligt Rituals en indisk livsvetneskap, det är den balans som en balanserad livsstil ska ge  för såväl kropp och knopp. Enligt Rituals själva ska denna torroljan vara 100 % naturlig och tack vare örter som ska ge huden näring och hjälpa balansen. Hur är då denna  torrolja? Jodå! Den fungerar väl på den vintertorra huden som skriker efter återfuktning.  Efter min dusch har jag masserat in oljan över hela kroppen och låtit den sjunka in. Jag upplever att Rituals The Ritual of Ayurveda Dry Oil Vata återfuktar huden bra vid första appliceringen men fungerar även bra över en längre period av användning. Jag upplever det som att huden förblir återfuktad över en längre tid, och har du, liksom jag, torr hud, så gör denna olja ett bra jobb! Den stora anledningen till att jag gillade denna olja var att den snabbt sjönk in i huden utan att lämna en kladdig yta! Utan det som återstår, när man applicerat oljan är en mjuk behaglig sammetsliknande känsla kvar på hud och hand och endast en tunn hinna som man inte stör sig av. Denna olja har jag även använt genom att smörja in på torr hud och lämnar även där efter sig en mjuk och väldoftande känsla. Även fast det gått  ca fyra timmar efter applicering känns huden fortfarande mjuk och återfuktad. Men för att behålla känslan av en återfuktad hud behövs det mer applicering över tid.

På flaskan står det att oljan även ska kunna appliceras i håret, vilket dock inte gav effekt på mitt hår. Det var svårt att arbeta ut en lagom mängd tillhåret och resultatet blev att hårtestarna gärna klumpade ihop sig, vilket jag inte alls gillade. Dock blev det fina lockar när man kramade in oljan.

Rituals The Ritual of Ayurveda Dry Oil Vata kommer dessutom i en väldigt smidig förpackning där man sprejar på oljan. Mycket smidigare och mindre kladdigt än de oljor jag testat tidigare då man ska hälla ut oljan i handen för att sedan snabbt massera in den in huden (innan oljan runnit genom fingrarna...). Genom att man sprejar på produkten upplevs det som lättare att få en lagom mängd olja att arbeta in i huden. Mycket smidigt! Flaskan i sig gör sig väldigt snyggt i badrummet med en fin design och den klassiska Rituals... träkorken!

Doftmässigt gör sig Rituals The Ritual of Ayurveda Dry Oil Vata bra, om man tycker om oljor som har en lite starkare doft! Är du känslig för dofter kan denna produkt upplevas som ha en stark parfymliknande doft. Den påminner om en söt koladoft bandad med lite murriga chaikryddor. Dock en varning, jag upplevde oljan som odryg och man kan se hur den sjunker snabbt i flaskan efter några användningar.

Slutligen, denna olja skulle jag rekommendera till dig som har en torr eller mycket torr hud och vill ha återfuktning utan kladd. I jämförelse med andra kroppsoljor så känns denna mer användarvänlig genom att man sprutar ut oljan på huden. Jag tyckte mycket om den varma kryddiga doften och tycker attoljan är bra trots det lite höga priset. Innehåller 100 ml.

Information

RIKTPRIS: 215 kr
Åldersgrupp: 26-39 år
Betyg: 4
Prisgrupp: Mellan
Hudvård: Spa & bad
Hudtyp: Torr
Varumärke: Rituals
Övrigt: Naturlig

Mest lästa