Noxi Doxi – Detox Cleanser Makeup Remover

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Smidig ögonmakeup-remover som förenklar vardagen

En sådan skön makeup-remover är min totalsummering efter att under sex veckor ha haft förmånen att få testa Noxi Doxi Detox Cleanser & MakeUp Remover. Vad baserar jag detta på? Jo, enkelhet, hur smidig huden har blivit efteråt och hur välgörande rengöringen har varit för min 47-åriga torra, trötta hy. Nu gick jag händelserna i förväg men jag kunde inte låta bli. Jag har aldrig tidigare hört talas om det franska märket Noxi Doxi och måste tillstå att jag tyckte att den vita flaskan med rosa text såg något plastig och billig ut.

Själva rengöringsoljan är genomskinlig med en relativt rinnig konsistens. Man måste därför komma ihåg att skaka flaskan innan användning. Doften är snudd på obefintlig vilket passar min känsliga hy som alltid reagerar på för kraftiga eller parfymiga produkter. Genom att lätt fukta en bomullspad, tar det bara några sekunder innan produkten har både hunnit skapa en skön, lugnande känsla men också på ett väldigt smidigt sätt tagit bort all make up. Jag inleder alltid rutinen med att täcka övriga ansikte först och därefter själva ögonområdet. Ibland har jag behövt använda två pads per tillfälle men mest för att jag gillar känslan som uppstår vid appliceringen.

Noxi Doxi Detox Cleanser & Makeup Remover har till syfte att skydda huden ifrån föroreningar och genom ingredienser som till 99 % är naturliga, ge en ren, jämn hy med fin lyster. Helt enligt mottot –”rengöra, vårda och skydda”. Det stämmer i allra högsta grad och jag skriver under på dessa ledord rakt av. De framträdande ingredienserna i denna remover är extra virginolja och C-vitamin. Och ändå känns inte huden kladdig. Den känns snarare återfuktad och harmonisk.

Varje morgon och varje kväll har jag använt Noxi Doxi Detox Cleanser & Makeup Remover. Detta i kombination med dag och nattkräm ifrån Exuvience. Även om make-up rengöringen har varit något oljig har det fungerat alldeles utmärkt att ha på annan kräm efter det.  Det är sällan jag använder vattenfast mascara men rengöringen funkar även på det kan jag berätta.

Under samma testperiod har jag använt L:A Bruket Eye Make Up Remover 50 ml för 169 kr. Denna remover innehåller oljor i alla dess former och är i min mening alldeles för kladdig och gör att jag får hela ansiktet fullt med mascarasmulor samtidigt som mina ögonlock blir så oljiga att jag vid några tillfällen har fått in olja i ögonen. Högst otrevligt måste jag säga.

Noxi Doxi Detox Cleanser & Make Up Remover är en väldigt bra multiprodukt som förenklar min rengöringsrutin vilket jag gillar skapt. Den är både mild mot mitt torra ansikte, min ögonmake up försvinner i ett nafs och den är dryg till tusen. Jag känner mig både trygg och preppad med denna produkt.

Information

RIKTPRIS: 225 kr
Betyg: 4
Prisgrupp: Budget
Hudtyp: Alla
Varumärke: Noxidoxi
Övrigt: Naturlig

Mest lästa