Loelle – Rhassoul Clay From Morocco

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Enkel multiprodukt med omedelbara resultat

Loelle Rhassoul Clay innehåller lera från Marocko och närmare bestämt Atlasbergen, och är en produkt både för hår, ansikte och kropp. Denna kommer i en burk med skruvlock och själva produkten är i pulverform och blir i kontakt med vatten till en pasta som appliceras på önskad plats. På förpackningen anges att man även kan blanda leran med rosenvatten och arganolja. Jag själv har enbart testat med varmt vatten. Jag som testar är 29 år och har torr hy.

Kvinnorna i Marocko känner sedan länge till hemligheten till strålande mjuk hy och hår i arganoljans fantastiska egenskaper och Rhassoul-leran är inte sämre den, då den är rik på mineraler, kisel, magnesium bland annat och dessutom, Loelle Rhassoul Clay är 100% ekologisk. Att den är för alla hudtyper och även är fri från BPA, parabener, parfym, silikon och dessutom är vegansk gör att det blir lätt för väldigt många att bli förtjusta i denna. 

Den har rengörande och vårdande egenskaper och är en otroligt mångsidig produkt som är mycket effektiv, och som ett extra plus får man en alldeles egen spa-känsla när man använder Loelle Rhassoul Clay. Jag skulle rekommendera att använda denna som en kroppsinpackning eller tvål, den är mycket rengörande och gör huden otroligt mjuk, redan när jag sköljde av leran från kroppen så kändes huden babymjuk och återfuktad, direkt. I håret tillförde Loelle Rhassoul Clay glans och mjukhet, och man kunde applicera en tjockare pasta som en inpackning men också med lite mer vatten så att det nästan blev som ett schampoo. Eftersom produkten inte har någon doft då den är parfymfri, förutom sin doft av lera vill säga, uteblir upplevelsen av den där nytvättade och rena doften i håret som man ju är van vid när man använder "vanligt" schampoo och balsam. Det tycker jag än mer bidrar till den speciella spa-känslan och även en känsla för urgamla traditioner vilket känns spännande och kul.

Jag upplevde dock att produkten var något svår att blanda ut, det blev en del klumpar som ”stelnade” och inte gick att blanda ut mer, när det bildades en klump så förblev det en klump helt enkelt, helt omöjlig att trycka ut eller blanda ut med mer vatten. Antingen hade jag lite för mycket lera från början eller så var det tekniken som behöver förbättras. Man hinner dock öva kan jag lova, för det är en produkt som bidrar till både upplevelse och resultat - den ger en lyxig spa-upplevelse till en billig peng och dessutom med direkt synliga resultat. Tänk att något så enkelt som lera kan vara så genialt och fungera så bra som denna multiprodukt gör. 

Innehåller 220 g.


Mest lästa