Innan vi går till själva innehållet ska vi ta för oss den syresättande bubblande effekten. Det här är inget nytt under solen. Allt stammar från ansiktsbehandlingar där rent syre används för att lättare slussa ingredienser ner i huden tillsammans med hudvårdande ingredienser. Bubbelmasken kom ursprungligen från Korea, och den första bubbelmasken var Elizavecca Milky Piggy Carbonated Bubble Clay Mask.
För vem? Alla hudtyper samt fuktfattig, stressad och solexpronerad hud(tillstånd)
Användning: applicera 4-5 pump produkt på rengjord lätt fuktig hy. Efter en liten stund börjar det pirra lite i huden och lagom med lödder uppstår. Masken ska sköljas av efter 10 minuter och kan användas 1-3 gånger/vecka.
Vad finns i produkten?
Hyaluronsyra (i olika molekylstorlekar), squalane och och marian extrakt – optimerar hudens fuktnivåer.
Allantoin, portulaca och mjölkört – dämpar tillfällig rodnad och irritation i huden.
Mineralkomplex (zink, koppar och magnesium) verkar skyddande.
Vitamin C (derivat) och kameliaolja ger huden lyster och boostar elasticitet.
Vad tycker jag?
I två veckor har jag använt masken varannan kväll, just för att den är beroendeframkallande. Inte masken, men effekten. Så lugn, återfuktad och fin vill jag att min hud ska vara jämnt. Jag kollade även med Akademikliniken om det var okej att använda den såpass ofta då rekommendationen från dem är 1-3 gånger/vecka. Som min hy redan känt av var det inga problem alls, och inga biverkningar har uppstått. Vad jag fått är en hy som är återfuktad och fint plumpad. Lyster är svårt att säga om jag fått mer av då jag även använder Dermalogicas Rapid Reveal Peel. Ska jag beskriva masken med ett ord blir det snuttefilt för huden. Det är så den känns och huden ser lugn, återfuktad och lätt plumpad ut. Pris 595 kr/75 ml.
Hur ser du på det höga innehållet av PFAS? (Läs gärna mer på surfejs instagram eller hemsida…) jag tycker såna här masker känns extremt obehagliga innehållsmässigt och önskar mer ingrediensanalys av bloggare. Om man får pressprov och reklammaterial borde man också granska innehållet kritiskt?
Hej Sara! Tack för tipset om ett spännande kampanjkonto! Ingrediensen i masken kallas för fiflow och är helt säker för människor att använda, däremot är PFAS dåliga för miljön eftersom framställningen inte är miljövänlig och ämnena bryts ned långsamt – tyvärr knappt alls. Även om mindre än en procent av PFAS i naturen kommer från kosmetika så vore det såklart bra om under-en-procenten inte hamnade i naturen alls. Resten av den PFAS som finns i naturen kommer från exempelvis båtar, textilier och stekpannor, så tipsa gärna surfejs om att starta konton som granskar PFAS-innehåll från andra källor också. Det behövs… Läs mer »