Årets bästa hårvård enligt Arga Tanten

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna.

Arga Tantens listar årets bästa hårvård – men vad platsar? Bland alla höjdare med finfina ingredienser finns det alltid några som lyckas hålla sig kvar i badkarskanten. Det kan bero på en extra behaglig konsistens, drömmig doft, smart förpackning eller helt enkelt att the hair wants what it wants. Notera att ingen lista är komplett utan (minst) ett bottennapp.

HÅR

bästa hårvård
Fem favoriter!

Förpackningar – don’t get me started. Schampo- och balsamförpackningar ska vara lättöppnade med blöta, klena tanthänder. Och HALLÅ, förpackningsdesigners! Varför gör ni det så omöjligt att skilja på schampo och balsam – ska jag ha glasögonen i duschen, eller? Tuber ska kunna stå på hatten, punkt slut (det gäller även mascaror). 

Vilket fantastiskt hår-år vi haft, med hur många curl-schampon som helst, och lika många som lovar att reparera. Evo är en kul bekantskap från Australien, där jag checkat av flesta produkterna. Mina knastertorra hårstrån fullkomligen älskar Repairing-schampot. Känslan direkt efter tvätt är som om balsam inte behövs (men nej, det skippar jag aaaldrig).
Evo Ritual Salvation Repairing Shampoo, 249 kr.

2017 har också varit ett silverschampo-år. Jag uppskattar Charles Worthington pga rejält krut i pigmenten, precis som L’Anza och Antonio Axu. Ändå är det Björn Axén Cool Silver som mitt hår gillar allra bäst.
Björn Axén Cool Silver Schampoo och Conditioner, 170 kr/st.

Noir Stockholm Essential Leave-in balsamsprej som lugnar ner mitt frissiga hår precis lagom är vårdande utan att tynga ner, så det passar fler hårtyper än mitt. Inte särskilt drygt, men väldigt bra.
Noir Stockholm Essential Leave-in, 279 kr.

L’Anza Trauma Treatment har jag smågillat länge. Så här års är TT ett måste, vare sig jag tvättar håret eller bara duschar igenom det på morgonen. En liten klick räcker för att samla ihop torra toppar och ge dem smidighet.
L’Anza Trauma Treatment, 229 kr. 

Volymbomben Björn Axén Mineral Dry Paste hade jag normalt aldrig brytt mig om pga trist burk och konsistens som väggspackel. Men på en pressfrukost var Axéns Johan Hellström så entusiasm att jag bara måste testa. Rätt mängd är typ ett mikrogram, så du får skrapa fingernageln över pastans hårda yta. När du sedan gnugga mikro-klicken mellan händerna verkar den försvinna i tomma intet. Men, klös in i hårbotten eller där du vill ha volym så händere grejer. Jag kör Dry Paste i handdukstorkat hår som får självtorka. Funkar lika bra att föna med, eller i torrt hår. Magi!
Björn Axén Mineral Dry Paste, 265 kr.

 

Mesta bottennappet

bästa hårvård
Mer än trehundra spänn för bivax i håret, nej tack

Matrix Biolage Re-hab Clay Mask för stressat och känsligt hår – ja, vad ska man säga. På burken deklareras lite malligt: 97 % naturbaserade ingredienser, varken silikoner, parabener eller artificiella färgämnen. Stjärningredienserna är bivax och kaolin (bivax ligger direkt efter vatten som ingredienslistans tvåa, medan ”parfum” kommer en bit innan den andra stjärningrediensen kaolin (lera). Den KAN förstås hända att det är en försvarbar sammansättning, men nog andas det marketing?

Inpackningen som skryter om att kunna reparera hår är en otrevligt styv kräm med svag Fenom-lukt (om du minns skurmedlet i pappburk?). Krämen med bivax och kaolin är extremt icke-len, och alla försök att mecka ner pastan i håret misslyckas skändligen. Resultat: vita klumpar här och där. Gick den att skölja ur håret? Nej. Krävdes schamponering? Oh yes.
Det är inte lätt med naturbaserade produkter, men Re-hab fick mig att behöva psykologsamtal.
Matrix Biolage Re-hab Clay Mask, 359 kr. 

 

 

 

.

 

 

0 0 röster
Betyg på inlägget
2 Kommentarer
nyaste
äldsta flest röster
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
maria

Tack för i år fina du. För alla härliga tips ha ett riktigt gott nytt år kram.

Linnéa Öst
Beauty med krut i.

Mest lästa