BH Cosmetics Pop Art Brush Set – Så tycker jag

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna.

NU har jag hunnit testa BH Cosmetics Pop Art Brush Set och kan ge ett utlåtande. Setet består av 10 borstar och kostar runt 220 kr, så här har vi indeed ett budgetset. Frågan är dock – funkar det?

Så här – det är budgetborstar och du kommer naturligtvis inte få samma kvalitet som dyra borstar. Däremot finns det ju något som kallas ”good enough” och det är lite det jag utgår från när jag testar billiga borstar. Jag jämför dem inte med borstar som kostar flera hundralappar styck. Det finns ingen anledning, för alla förstår nog att de inte är jämförbara. Frågan är, går det att använda borstarna och få en snygg sminkning? Eller motarbetar dem och får fullt fungerande produkter att se ut som skit på huden?

Vi tar borstarna en och en från vänster, inom parentes står vad borstarna är avsedda för.

Rosa (Powder Brush) – För mig är den här lite för liten för puder, som den är avsedd för. Jag föredrar en större och mera fluffig borste. Den här har ganska lite ”bounce” i sig, s.a.s., och jag tycker den passar bättre för produkter som du vill applicera mera kontrollerat. Exempelvis rouge eller faktiskt contour (med borsten lite vinklad). Jag har också applicerat bronzer med den här borsten. Dock att jag gärna vill gå över med en fluffigare borste då för att göra det mera diffust.

Cerise (Angled Powder/Blush Brush) – En ganska klassisk rougeborstsform. Jag har också använt den till rouge och gillar den riktigt mycket. Jag stämplar (med ytterst lite produkt på borsten) rouget där jag vill ha det med den platta ytan och tar sedan tippen på borsten (som är utan produkt) och suddar ut så det blir en mer diffus rodnad. Kan också med fördel användas till contour.

Läs också:  Smink och hudvårdstips att ge i julklapp

Korall (Foundation Brush) – Nja, jag använder aldrig den här typen av borstar till foundation. Concealer kan jag jobba in med den här formen, men just den här borsten är rätt stor för det. Möjligtvis att du som tycker om full täckning gillar den här typen av borstar, eftersom de mest fördelar ut produkten på huden och inte så mycket arbetar in den, s.a.s. Dock att en får anstränga sig lite mera för att inte få ett randigt eller ojämnt resultat. Tips! Gå över med fuktad sminksvamp efteråt.

Gul (Complexion Blending Brush) – Den här gillar jag! Jag har främst använt den till highlighter, men den kan användas till så mycket. Jobba in concealer, pudra mindre områden (under ögonen, t.ex.), applicera ögonskugga frikostigt osv osv osv. Den är fluffig, men hyfsat liten vilket gör den så himla användbar. Stor tumme upp!

Grön (Flat Complexion Brush) – Samma lika som den korallfärgade borsten, bara i mindre format. Dock att den i mindre format kan användas till mer, som concealer och ögonskugga (om du vill täcka hela ögonlocket exempelvis). Det är inte en borste jag använder ofta, men den funkar.

Blå (Tapered Blending Eyeshadow Brush) – Helt okej borste att sudda ögonskugga med. Särskilt ”tapered” (avsmalnad topp) tycker jag dock inte att den är, den känns rätt platt när jag suddar med den. Funkar därför bäst att sudda redan applicerad skugga än att både applicera och sudda på samma gång (en avsmalnad borste brukar du kunna applicera färg med tippen och sedan få hjälp av de kortare stråna att blenda ut).

Läs också:  Makeup Revolution Champagne Brushes & Holder

Turkos (Fluffy Angled Eyeshadow Brush) – Funkar bra om du vill applicera skugga mera koncentrerat och ha mera kontroll över var den hamnar. Jämför med rougeborsten. Lägg på färg med den mera platta delen av borstens topp och blenda försiktigt med den yttersta tippen. Alternativt lägg tippen sidledes och sudda in skugga längs nedre franslinjen. Eller dylikt. Den är riktigt användbar, den här borsten. Jag gillar.

Limegrön (Angled Liner/Brow Brush) – Den här borsten har lite för långa strån för att jag ska använda den till eyeliner eller ögonbryn. Jag föredrar en smalare och mera ”stiff” borste till det. Den här funkar dock bra om du vill lägga ögonskugga nära franslinjen, typ som eyeliner. Eller om du vill sudda en ögonpenna eller dylikt.

Orange (Lip brush) – Jag använder sällan borstar till läpprodukter (pga wonky lip is my middle name). Dock att den här typen av borste är bra när du vill highlighta inre ögonvrån eller nästippen. Alternativt applicera concealer på enstaka blemmor e.d.

Lila (Spooley Brush) – Mycket underskattat verktyg. En bra brynpenna har visserligen en sådan här borste i andra änden, men den kan å andra sidan vara full i produkt. Det är alltid användbart att ha en ren ”spooley” för att borsta ut/forma brynen innan du målar dem, för att göra brynfärgen mera diffus, för att spraya med hårspray och fixera brynstråna, för att kamma ut ögonfransarna efter du har applicerat en lite väl klumpig mascara osv osv osv.

Läs också:  EcoTools The Modern Romance Collection 

Sammanfattning

Jag har använt större delen av borstarna från Pop Art Brush Set dagligen under nästan två veckor och har egentligen inte längtat efter så många andra borstar, förutom foundationborste (jag har använt helt annan), puderborste (som jag till slut var tvungen att plocka fram) och en mera avsmalnad ögonskuggsborste (som jag rätt omgående fick plocka fram). Men visst kan en klara sig på det här setet. Har du redan multum med borstar hemma som du är nöjd med så behöver du inte köpa det här setet dock. Är du däremot på jakt efter funktionella borstar till plånboksvänligt pris, så kan det definitivt vara värt att kolla in.

Sedan får en ju komma ihåg att bra verktyg visserligen bidrar till ett bättre resultat, men det är ju ändå tekniken som avgör i slutändan. Med andra ord, testa dig fram. Vinkla borstarna, använd mindre rörelser, större rörelser, mindre tryck, mera tryck (fast oftare mindre, tbh) osv. Fundera på vad du vill åstadkomma och hur just den här borsten kan hjälpa dig komma dit. Eller är det inte alls den bästa borsten för ändamålet, utan kanske en helt annan? Fastna inte vid vad borstarna sägs vara bäst för, ingen borste funkar enbart till en enda grej. Om vi så säger.

Jag kommer nog fortsätta använda flera av borstarna, bland annat den cerisa, den gula och ögonborstarna. Medan den korallfärgade och den rosa nog kommer stå rätt orörda.

0 0 röster
Betyg på inlägget
1 Kommentar
nyaste
äldsta flest röster
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
Karin

Jättebra och förklarande inlägg.

Camilla
Bra behöver inte vara dyrt. Måste billigt vara sämre? Vad är egentligen prisvärt? En blogg om beauty för oss med mindre plånböcker eller större ekonomiskt tänk.

Mest lästa

2
0
Kommentera och berätta gärna!x
()
x