Precis som vi byter ut vinterkläderna, byter vi ut en del makeup och hudvård. För mig är det ett säkert vårtecken när jag börjar snegla efter lättare basprodukter. Jag gillar allt från BB-, CC-, DD- och EE-krämer till olika typer av färgkorrigerande lättare krämer. Ofta väljer jag en kräm som täcker rodnader. Två av de mest populära krämerna av denna typ är storsäljarna Erborian CC Red Correct och Dr. Jart + Cicapair Tiger Grass Color Correcting Treatment.
Jag har genom åren använt dem en hel del och gillar dem bägge. Ifall du är på jakt efter en lättare kräm som täcker rodnader, men inte är en foundation, kanske du också gillar någon av dem.
Bägge krämerna finns i endast en nyans, som på huden anpassar sig till den egna hudtonen. De innehåller båda två centella asiatica, tigergräs, som lugnar och lindrar irriterad hud. Bägge produkterna är alltså hudvårdande, samtidigt som de fungerar som makeup. Både Erborian och Dr. Jart + räknas för övrigt som K-beauty-märken.
Trots de många likheterna, finns det en del skillnader som är märkbara vid användning. För det första har krämerna olika konsistens och förpackning. Dr. Jart + Cicapair Tiger Grass Color Correcting Treatment är en tjock kräm, eller behandling som den kallas, förpackad i burk med skruvlock. Erborian CC Red Correct är mer lättflytande och förpackad i tub.
En annan skillnad är färgen. Bägge krämerna ska anpassa sig efter den egna hudtonen. Dr Jarts kräm har från början en grå-beige ton, medan Erborians kräm är vit. På min hud anpassar sig Erborian CC Red Correct bäst, den får en beige ton som ligger ganska nära min egen hud. Dr Jarts kräm blir lite kallare beige och framförallt ljusare.
Även priset skiljer sig åt. Erborians kräm är betydligt dyrare, med sina 619 kr för 45 ml. Dr. Jart + Cicapair Tiger Grass Color Correcting Treatment är visserligen inte billig, men 499 kr för 50 ml är ändå ett lägre pris.
Vilken är bäst? Jag föredrar Erborians kräm, både när det gäller förpackning, konsistens och utseende på huden. Bägge krämerna är dock bra och för tillfället är det Dr Jart + jag använder.
Fast denna Dr Jart cremen som du visar här har inte spf 30? Jag är nyfiken på den med spf och vill gärna testa. Vad är skillnaden mellan treatment cremen och spf cremen? Förutom spf:n då. Båda är väl gröna har jag för mig.
Tack för påpekandet! När jag tittar runt, verkar det finnas en treatment med spf och en utan. Kan det vara så att det är spf i den amerikanska versionen? EU har mycket strängare regler beträffande spf, så det skulle kunna bero på det. Jag tar bort spf-delen i inlägget i alla fall!