Igår gjorde jag ett inlägg om nyligen upptäckta favoriter. Favoriter bor i badrummet längre tid än andra testobjekt. Jag har tyvärr för litet badrum och en hoarder till sambo (han kräver hälften av utrymmet!) så när något flyttar in måste något annat flytta ut. Så när nu Aromatica Orange Cleansing Sherbet och Lancôme Miel-en-mousse ska in, ryker två andra rengöringar. Två dyrgripar, dessutom.
Jag väljer att plocka ut Giorgio Armani Armani Prima face-eyes-lips oil-in-gel foaming cleanser och Dior Hydralife Oil-to-milk Makeup Removing Cleanser, två relativt kostsamma ansiktsrengöringar som förutom sin prisnivå har en annan sak gemensamt: de sägs ha två konsistenser i en.
När jag förklarar recenserandets ädla konst för nya recensenter, så ber jag dem att undvika två saker: ordet ”dock” och uttrycket ”helt okej”.
”Dock” är, förutom väldigt användbart, ett ord som många vill använda för att få sin text att låta mer trovärdig. ”Dock” är ett lite mer pompöst sätt att säga ”men” så recensenter tänker att det ger hela recensionen tyngd. Men texterna blir löjliga när ”dock” används i 90 procent av alla på varandra följande recensioner, ibland flera gånger i varje recension, ja ibland till och med i samma mening. Så våra recensenter får hålla tillbaka på ”dock” och i möjligaste mån använda den lite mer alldagliga men egentligen mer lättlästa ”men” istället.
Skälen att undvika ”helt okej” är annorlunda. ”Helt okej” säger ingenting, det är ett menlöst sätt att säga medioker, och nästan alla synonymer är bättre. ”Helt okej” är för alldagligt och uddlöst för att passa i en tyckande text. Både ”alldaglig” och ”uddlös” är exempelvis bättre. ”Helt okej” får dessutom en skriven recension att låta slarvigt talspråklig och bör undvikas därför.
Med det sagt så är Giorgio Armani Armani Prima face-eyes-lips oil-in-gel foaming cleanser en helt okej rengöring. Jag har vridit och vänt på orden i mitt huvud i flera dagar, och det är exakt så den måste beskrivas. Den gör ansiktet rent om du inte har för mycket smink på dig, den doftar fint, och är inte speciellt foaming trots påståenden om motsatsen. Det gjorde mig inget alls att göra mig av med den, mer än att det är synd att förpassa något så dyrt till de sälla skönhetsjaktmarkerna. Så Giorgio Armani Armani Prima face-eyes-lips oil-in-gel foaming cleanser fick flytta ut till en snäll familj på landet, så att säga. Jag minns den knappt längre.
Med tanke på priset och förväntningar som kommer med den härliga förpackningen är oljemjölken faktiskt inte alls särskilt okej. Den är absolut bättre än att tvätta dig med vanlig tvål, men det säger ju ingenting och med tanke på hur många underbara rengöringar det finns att välja på så måste jag kalla Dior Hydralife Oil-to-milk Makeup Removing Cleanser undermålig.
In English: To make space for two new cleansers, two other cleansers had to leave the bathroom.
Juristen i mig älskar ordet ”dock”. Samt ”torde”. 🙂
Torde är ett utmärkt ord som få använder! Därför bör det användas mer. ”Dock” är däremot överanvänt, därför jag har svårt för det 🙂