Hudvård – avancerad och billig, går det?

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna.

Budgethudvård är i och för sig inget nytt. Vi har kunnat köpa krämer i ICA-hyllan sedan långt tillbaka. Vad som däremot är relativt nytt är att många budgetmärken tar fram mer avancerad hudvård. Skandalomsusade The Ordinary banade väg för en aktiv hudvård som tidigare aldrig gått att köpa för den typen av priser.

Hur de står sig gentemot sina dyrare släktingar tvistar de lärde (eller så är de lärde rätt överens), men om plånboken har sina begränsningar kan det ju ändå vara det näst bästa vi kan få?

Italienska Kiko Milano har tagit fram hudvård för olika hudtyper och olika önskade resultat.

Klart det är intressant att undersöka närmare. Min hud är lite mesig och klarar inte av alltför aktiv hudvård – kan då de här billigare alternativen som eventuellt är lite mesigare funkar bättre för mig? Hudvård är ju så individuellt. Så för min del kanske en mindre effektiv aktiv ingrediens är en fördel? Förutsatt att produkterna är uppbyggda på ett sätt som ger någon form av effekt. Jag är långt ifrån en hudvårdsexpert, snarare är min hjärna lätt teflonlik när det kommer till hudvård. Jag lär mig saker, och efter att jag har blinkat tillräckligt många gånger (cirka 3) har allt förvandlats till en dimma. Men vad jag har förstått, beror en ingrediens effektivitet helt på hur sammansättningen ser ut.

Läs också:  Foreo Luna Play

Revolution har också släppt billig aktiv hudvård. Märkets vana trogen är förpackningarna misstänkt likt ett annat märkes förpackningar.

Hudvårdsprodukter är hetare än någonsin, så naturligtvis vill så många som möjligt in på marknaden och roffa åt sig en del av kakan. Företag drivs så klart av vinst i första hand, så hur ska vi som konsumenter se på ett märke som spottar ur sig nyheter var fjärde sekund? Kan det ligga seriöst framtagna produkter bakom ett sådant märke? Eller är det viktigare för dem att kunna sätta ett visst namn på en produkt och skratta hela vägen till banken? För konsumenterna kommer att klappa händerna åt åtråvärda produkter för korvören. Det vet de ju. Och det har vi ju sett med The Ordinary.

e.l.f. Cosmetics erbjuder också hudvård numera.  Dock inte till samma låga pris som deras övriga produkter.

Litar vi mer på företag som e.l.f. Cosmetics som inte dumpar priserna på samma sätt? Det är fortfarande billiga produkter, men inte på ”löjligt billig”-nivån. Jag skulle nog säga att det är så. Även om vi väldigt gärna skulle vilja att serumet för 65 kr är minst lika bra som det för 650 kr. Ni vet hur det oftast är i skönhetssvängen när något känns för bra för att vara sant? Eller vill dyrare företag få det att framstå som att allt är så dyrt att framställa att de är tvungna att sätta de höga priserna, så att vi därför inte ska lita på de billigare varianterna som finns? Konspirationsteorierna hopar sig.

Läs också:  Codage Serum N°3 - Radiance & Energy

Hursomhelst. Jag tänker testa. Så håll ögonen öppna för fortsättning följer.

0 Kommentarer
nyaste
äldsta flest röster
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
Camilla
Bra behöver inte vara dyrt. Måste billigt vara sämre? Vad är egentligen prisvärt? En blogg om beauty för oss med mindre plånböcker eller större ekonomiskt tänk.

Mest lästa