Låt oss tala om den där lilla tygetiketten på kavajärmen.
Där hänger kavajer på rad i herrbutiken – fast det du ser är mest en rad kavajärmar. Längs ner syns ofta små etiketter som gör det lätt att hitta sitt favoritmärke. Smart, va? En del företag använder i stället en pappersetikett (kostar mindre). Den tar du självklart bort första gången kavajen ska på. Lyxigare märken föredrar en diskret liten tygetikett. Den ska också avlägsnas, precis som den av papper. Snälla. Det är därför som etiketten bara är fäst med några små stygn.
Kanske tror du att etiketten sitter där för att kunna bära kavajen, och samtidigt skryta om vilket fint märke man satsat stålarna på. Eller, är etiketten ett infamt infall från lyxdesigners för att avslöja vem som har nollkoll? Alltså, det här är inte ens fråga om mode. Att klippa bort prislappar och *öglor, sprätta upp sprund samt avlägsna kavajärmens etikett – det är bara vanligt baskunskap.
* Har förstått att vissa faktiskt öglar fast sina plagg på galgar. I de fall då öglorna ej tillåts hänga utanför halsringningen, accepteras detta. Meddelas endast på detta sätt.
Öglorna är ett otyg. Endel är ju sydda dubbla så när man klipper bort den långa öglan har man ändå en lite dum fnutt kvar som killas och skaver. Usch för öglor.
Billigast så, att sy axelsöm och ögla i ett, Ett djäkla otyg – det går helt enkelt inte att få bort en slät axelsöm utan att typ anlita en skräddare. Men det skiter ju producenten i. Plagget är ju redan köpt…
Precis åsså står vi konsumenter där med irriterande öglor vi får lov att klippa bort, å sen störande fnuttar. 🙁
Älskar de här inläggen haha!!! Glömmer aldrig när min lillebror köpte sin första kavaj och inte klippte upp sprundet…
Gulle! Han hade förstås en snäll storasyster (som kanske först skrattade?) men sedan berättade för gossen vad som gällde 🙂
Snäll fick mamma vara och säga till, jag skrattade bara :’D