Naket handserum från Lush oljar in mitt tangentbord

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna.

Förpackningsfri kosmetika är en trend och bäst i klassen är Lush.

Lush Hand Serum, en del i de tre nya handvårds-kit som finns i Lush-butiker nu. Priser: 305-349 kr.

 

Aktivistiska varumärket Lush har alltid varit väldigt bra på att snåla med förpackningsmaterial. Det är en positiv grej!

I dessa Thunberg-tider är förpackningssnål eller till och med förpackningsfri kosmetika ett smart sätt att spara på miljön. Det är inte främst skräpet från förpackningen som är problemet, utan att det krävs miljö- och energiresurser för att skapa materialet till att börja med. Lush ligger i framkant; förra året öppnade tvålspecialisten en hel butik helt utan förpackningar i Milano.

Trenden kallas ”naken kosmetik”.

Medan det är väldigt fint att värna om miljön, är det väldigt svårt att ha några större mängder förpackningsfri kosmetika hemma i badrummet. Varje produkt kräver en egen tvålkopp eller låda – någon typ av (hållbar) förvarning. Så medan naken beauty är viktig så är den inte särskilt praktisk.

Jag får inte naken beauty att funka i min vardag, men uppskattar idén och tycker det är en rörelse i rätt riktning.

Lush har nu släppt tre kit med handvård, Hand Care Kit: Clean & Calm, Clean & Sweet, Cleans & Fresh as*. I alla tre ingår serumet Hand Serum, som du kan se på bilden ovan.

Hand Serum är en lätt oljig tvålliknande kaka full av hudvårdande ingredienser som kakaosmör och sheasmör. Den mjukgör händerna, och gör dem också lätt oljiga (=tangentbordssnusk). Jag använder därför serumet endast på handryggen. Och inte så ofta.

Tumme upp för att minska förpackningsmaterial. Vaggande hand-gest (comme si, comme ça-gest) för naken kosmetik i allmänhet och handserumet i synnerhet. Att Lush-butikerna sedan är så starkt doftande att de är (på gränsen till) allergiframkallande är en annan sak.

Läs också:  Jag saknar mitt badkar

 

*Ska ”Fresh As…” läsas ”Fresh As Fuck”? Juvenilt, i så fall. Jag ville sjunka genom jorden när annars eleganta hårvårdsmärket Martinsson King förra året lanserade sin stylingprodukt JBF, som ska stå för ”Just Been Fucked”. Vem var full på namnspåningsmötet? Vem fick inte använda könsord i tonåren och tycker fortfarande i vuxen ålder att det känns lite tufft?

5 1 röst
Betyg på inlägget
1 Kommentar
nyaste
äldsta flest röster
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
Fröken Frodig

Fresh as a Daisy ska det ju såklart vara

Kicki Norman
Chefredaktör för magasinen Daisy Beauty och Daisy Beauty Professional samt för daisybeauty.com och daisybeautyprofessional.com. Se skönhetsbranschen med mina kritiskt granskande ögon, följ med mig på pressvisningar för spännande kosmetikanyheter och förenas med mig i förundran över och kärlek till beauty!

Mest lästa

0
Kommentera och berätta gärna!x
()
x