Kaxig ansiktsmask med rejält krut och omedelbart resultat
Glossgods ägs av tre tjejer som är under 30 år, med en filosofi som säger; Release your inner glossgod! Deras produkter är gjorda av naturliga, icke-djurtestade ingredienser och de arbetar aktivt med en så kallad Cruelty Free Policy! Det är så svårt att hitta information om såväl varumärket som själva produkten på nätet men deras hemsida är kaxig och de syns en hel del via Instagram.
När jag för första gången någonsin tittar på den söta, cirkelformade, svartvita, pappersförpackningen ifrån Glossgods väcks många associationer hos mig. Först kommer jag att tänka på glass ifrån Ben & Jerrys och därefter på märket Lush. Men, min resa med Glossgods börjar med att jag för mitt liv, inte kan läsa vad det står på förpackningen!!! Varken med eller utan läsglasögon. Ja, jag som provar produkten är gammal, hela 46 år men ändå! Efter att ha googlat runt en stund, hittar jag efter att ha skrivit in, ”Pumpkin Patch Me Up” själva varumärket Glossgods. Och i mitten i en salig oordning, förstår jag sedan att det står Skinderella. Men jag vet fortfarande inte hur mycket förpackningen innehåller för det varken står på burken eller på nätet. Jag kan dock konstatera att den har räckt till sju omgångar.
När jag skruvar av locket förnimmer jag curry och nästa association för mig till Indien och en fantastiskt god maträtt som jag åt där. Färgen på masken är gul/brun och med exakt samma konsistens som den goda såsen. Samtidigt konstaterar jag att det var en osedvanligt dålig idé att ha vita handdukar i badrummet just denna testperiod.
Pumpkin Patch Me Up ska sitta på 10–15 minuter. Den är enkel att smeta ut, lätt och fluffig i konsistensen och pirrar härligt på min torra, smårynkiga hud, som verkligen vaknar till liv. Den till och med inte bara vaknar utan rodnar även. I drygt 15 minuter efter att jag har sköljt av masken kan jag se exakt var den har suttit och vilken del jag har råkat missa. Så efter första användningen bestämde jag mig för att testa masken på kvällstid istället, vilket har fungerat bra. Ingredienserna går verkligen loss på mitt torra nylle. Det både sticks och bränner till, men på ett behagligt sätt. Det känns som om blodcirkulationen ökar och att det vibrerar under ytan. Jag gillar det skarpt och jag gillar att jag efter avsköljningen ser pigg och fräsch ut och att mitt ansikte omedelbart har fått en fin lyster.
Priset är 179 kronor och det är inte precis gratis om man delar det med användningstillfällena. Men effekten är omedelbar, i form av en uppiggad hy, en lätt fräschör och en behaglig mjukhet.
Jag brukar roa mig med att köra lite hemmaspa ibland på söndagarna. Då blir det en mix av djuprengöring, scrub mask och sedan fuktighetsmask. Då Glossbrand, Pumpkin Patch Me Up är så pass effektiv, har jag enbart kört djuprengöring och den i kombination.
I samma testkitt har jag även haft Clarins Extra Firming Mask, en ansiktsmask som helt skiljer sig från Glossgods. Clarins variant utlovar en uppstramande, uppiggande ”Askungemask” med yngre, slätare och mer lysterfyllt resultat. I själva verket ger Clarins variant en fin, mjuk hudyta medan Glossgods mask verkligen lyfter, stramar upp och skapar en fin rosighet. Båda ansiktsmaskerna är härliga men med helt skilda resultat och funktion. Glossgods sticker ut i mängden!
Med enbart 15 ingredienser, bl a honung, fruktpulver, gul och röd lera, får man mer valuta för pengarna än med många andra ansiktsmasker, inklusive Clarins Extra Firming Mask. Dessa ingredienser skall sammantaget exfoliera, rengöra, föryngra och förnya huden. Jag skriver upp på allt detta och ser mer effekt än någon annan likande produkt.