John Frieda – Root Blur

Recensionerna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Recensionens innehåll påverkas inte av länkarna.

Concealer för håret som lämnar övrigt att önska

Jag som testat har alltid varit blond men med åren har färgen blivit mer åt det råttfärgade hållet och dessutom finns en del gråa hårstrån numera. Allt detta gör att jag brukar färga med en bottenfärg för att dölja det grå och samtidigt få en trevligare färg än det råttfärgade, ovanpå färgen lägger jag sedan blonda slingor - ibland varma och ibland kalla. Oftast går jag på salong men ibland även hemma när jag har bråttom. Utväxten syns mycket numera trots att jag försöker hålla mig inom mina naturliga nyanser och det är både kostsamt och tidskrävande att gå till frisören för att dölja utväxten så för att kunna  göra salongsbesöken med längre mellanrum är det perfekt att färga rötterna hemma med temporära produkter som är mycket lätta att använda och dessutom ger bra resultat. Jag har i denna omgång testat Charles Worthington Instant Root Concealer, John Frieda Root Blur samt Oribe Airbrush Root Touch Up Spray.

John Frieda Root Blur är en concealer för håret i puderform. Jag har testat färgen Platinum to Soft Gold. Jag tycker namnet är lite missvisande, när jag hör ordet Platinum tänker jag mig något riktigt ljust, nästan vitt. Mer rättvist borde vara att kalla färgen ljust guld till mediumguld. John Frieda Root Blur kommer i en fin svart dosa med en rejäl spegel som täcker hela sidan i locket. Att dosan är så pass tilltagen i förhållande till färgerna är nog för att penseln ska få plats. Meningen med två nyanser är att man ska kunna blanda färgen till exakt rätt nyans och det är väldigt bra. Det finns fyra förpackningar med två nyanser i varje så det borde täcka de flestas behov av rätt färg. John Frieda Root Blur ska användas i torrt och stylat hår, med penseln blandar man sedan till rätt nyans. För bäst täckning börjar man med den mörkare nyansen och sedan lägger man på den ljusa till önskad nyans. Den går även fint att använda till slingor då man med hjälp av penseln benar upp håret och sedan är det lätt att borsta färgen på slingorna. Det här är inte riktigt min nyans och trots att jag försöker blanda på olika sätt ser hårbotten ändå för gul ut. Jag tycker det är lite meckigt och trixigt at hålla på med pudret med den lilla borsten och sedan försöka pensla på hårrötterna. Det blir liksom inte riktigt bra hur jag än försöker. Jag har använt John Frieda Root Blur fyra gånger och blev aldrig riktigt kompis med den här tekniken. Charles Worthington och Oribes motsvarande produkter kommer i en sprejflaska och de är båda betydligt lättare att få jämnt fördelade över hårrötterna. Färgen sitter dock bra och håller ända till jag tvättar håret efter två dagar. Där jag applicerat färgen känns håret mjukt och inte alls stelt eller kladdigt.

John Frieda Root Blur är ett bra komplement till din utväxt om du har rätta nyansen, Jag tycker dock både Oribes och Charles Worthingtons är smidigare att använda eftersom de kommer i sprejform. Det kanske är en vanesak. Att applicera med borste ger ju en mer precis applicering vid hårrötterna men trots det föredrar jag sprejen. John Frieda Root Blur är nog den som är drygast av dessa tre, enligt beskrivning ska den räcka till 40-60 appliceringar och det kan säkert stämma. Sprejerna känns mer odryga och det är lätt att använda för mycket.

Information

RIKTPRIS: 189 kr

Mest lästa

2
0
Kommentera och berätta gärna!x
()
x