Innovativ mask som ger fukt och lyster
Jag blev lite tossig när jag fick se att jag skulle få testa Niod Voicemail Masque måste jag erkänna. Niod är ett märke jag sneglat mycket på, deras utbud består av ett ganska litet antal produkter som sticker ut lite i sin vetenskapligt nördiga framtoning. Voicemail Masque är dock den första produkt jag testar från märket.
Jag som testat är 39 år och har kombinationshy. Oljig t-zon med torrare kinder. Dessutom har jag en del pigmentfläckar, lite större porer främst på kinderna samt en del gamla acneärr. Jag använder olika ansiktsmasker ungefär tre dagar i veckan och varvar mellan lermasker, fuktmasker och olika arkmasker. Hudens tillstånd och behov får styra valen.
Niod Voicemail Masque är en nattmask och man rekommenderas använda den två kvällar i veckan. Den rekommenderas till alla hudtyper utom väldigt oljig hy. Den ska inte heller användas på irriterad hy eller ovanpå några exfolierande produkter. Man kan lägga den ovanpå tunna serum, men inte ovanpå tjockare krämer. Enligt tillverkaren ska masken "bekämpa tecken på huden som orsakats av försämrad cellkommunikation", Låter flummigt, men man ska kunna förvänta sig en förbättrad lyster och spänst.
Först på listan över ingredienser kommer lactococcus ferment lysate. Lite googlande visar att det är en probiotisk ingrediens som kommer från en bakterie som heter lactococcus lactis. Enligt tillverkaren av ingrediensen så bidrar den till en snabbare och förbättrad förnyelse av huden samt en starkare hudbarriär. Låter bra, men det verkar finnas begränsat med studier kring effekten.
Själva masken är en trögflytande, brun vätska. Jag använder en silikonpensel avsedd för ansiktsmasker för att lägga ett tunt lager på huden. Efter det ska man massera in produkten i huden i 20-40 sekunder. Därefter ska masken verka och inte sköljas av förrän morgonen därpå. Den bruna färgen gör att huden ser lite solbränd ut under tiden man bär masken, så det är kanske inte att rekommendera att gå ut med masken i ansiktet (ja, det händer att jag tar ut hunden med en nattmask i ansiktet om den inte syns, men det kanske bara är jag det).
Under de första minuterna efter applicering av Niod Voicemail Masque så svider det lite i huden, men det går snabbt över. Den svidande känslan var kraftigast första jag gången jag använde masken, därefter har den avtagit. Huden blir ganska klibbig, vilket jag tycker är lite jobbigt eftersom jag inte vill fläcka ner kudden. Men jag kan ta det eftersom jag vaknar upp till ett ansikte med ordentligt återfuktad hy med en rejäl dos nytillkommen lyster. I morse stod jag faktiskt och fånstirrade på mitt eget ansikte i ett par minuter innan jag satte igång med morgonrutinen eftersom jag var så pass nöjd med vad jag såg i spegeln.
Förpackningen är väl egentligen ingen höjdare. En glasburk med hyfsat bred öppning. Den är visserligen stilig, men man behöver någon slags verktyg för att få upp produkten. Jag blir i alla fall inte så sugen på att stoppa ner fingrarna direkt i vätskan. Eftersom jag använder en silikonpensel för appliceringen så har jag helt enkelt doppat penseln i burken och låtit överflödet rinna av innan jag penslar ansiktet.
Priset för Niod Voicemail Masque är 425 kr för 50 ml. Med tanke på att jag är mycket nöjd med effekten och att den är dryg så måste det klassas som prisvärt.
Det här är en toppenmask för dem som önskar en återfuktad hy med grym lyster – och som kan acceptera att det kan bli en och annan fläck på kudden i samband med användning.