Sennok, Mistine, Rhea och andra varumärken som jag såg på Cosmoprof och som jag gärna ser i Sverige

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna.

I år var Cosmoprof trendfattigt. Jag fick roa mig med att scouta nya skojiga varumärken istället.

2024 fanns det få tydliga trender på världens största skönhetsmässa Cosmoprof. Det var tråkigt. Däremot fanns det många nya eller nygamla varumärken jag skulle vilja kom till Sverige och som skulle passa här.

Fint med en annan pastell än rosa!

 

Sennok

Sydkoreas avtryck på mässan var lika stort som (större än?) vanligt. Mycket där känns redan gammalt men så fanns där också Sennok. I en gullig babyblå badrumsmiljö visades kropps- och hårprodukter med Gen Z som målgrupp.

Är duvblått det nya rosa? GenZ Blue istället för Millennial Pink?

Vi ser mer pasteller och mindre solgult och magenta. Fortfarande färg men mjukare nyanser.

 

 

Mer K-beauty

Fler fina saker från Sydkorea: Hamél, Orjéns och Patch holic.

Idag säger alla ”Korea” om Sydkorea. Min 80-åriga sydkoreanska granne är mycket noga med att säga SYDkorea om Sydkorea, jag förmodar att det är viktigt att inte bli sammanblandad med diktaturen i norr. Hon korrigerar mig VARJE GÅNG jag säger fel och missar ”syd-”. Av respekt mot henne så vinnlägger jag mig om att skilja på Nord- och Sydkorea när jag pratar, även om ingen annan tycks bry sig.

Cushion-förpackad bas.

 

Hamél

Hamél har otroligt fina förpackningar. I år är det främst förpackningarna som skiljer det ena skönhetsmärket från det andra.

Haméls pièce de résistance är en transparent, ofärgad flaska där texten också är transparent och präglad i materialet. Liknande har jag sett hos Muji, om jag minns rätt. Hör utgör texten en ordbild istället för vanlig text avsedd för läsning.

Läs också:  Recension Skinfood Yuja Water C Cream
Såååååååå tjusig!

 

Orjéns

Orjéns har också fina förpackningar och en helt ny idé vad gäller micellärrengöring: de spetsas med aktiva hudvårdsingredienser.

Skräddarsydd micellärrengöring.

 

Tydligen har Orjéns funnits i åtminstone Finland tidigare, men inte riktigt hållit jämna steg med sina sydkoreanska kollegor och försvunnit från våra nordliga breddgrader. Nu görs varumärket om. De nya produkterna har kubformade och rektangulära förpackningar. De finns inte ”på riktigt” förrän i maj – detta är mock-ups – men de ser spännande ut!

Den kubformade krämburken är en favorit!

 

Är pastellgrönt det nya rosa?

 

Patch holic

Som sagt: förpackningar är grejen. Jag såg inte något annat som skilde det färgglada K-beautymärket Patch holic från andra hudvårdsmärken i budgetrimligt prissegment. Men förpackningarna stack ut desto mer!

Pinnglass eller hudvård?

 

Yuja och yuzu

Patch holic erbjuder krämer och masker med frukt, exempelvis vattenmelon och yuja (koreanska för yuzu). Hudvården kommer förpackad i flaskor som ser ut som pinnglassar.

Jag blir glad och sugen! Vad känner du?

 

Organiskt knöggliga former i stil med Gen Z-favoriten Glow Recipe.

 

Mistine

Från det otippade sminklandet Thailand kommer Mistine, som erbjuder både hudvård, solskydd och makeup. Roligast är sminkförpackningarna.

Sminkets förpackingar är roligare än hudvårdens.

 

Mistines hudvårdsförpackningar är inte unika och hänför mig heller inte. Men de ser dyrare ut än vad de är. De skulle kunna vara Lernberger Stafsings eller Klardies.

 

Rhea

Det professionella hudvårdsmärket Rhea har funnits i Sverige men hann inte riktigt etablera sig innan Covid. Rhea försvann sedan i pandemin och dess efterdyningar. Märket har många intressanta idéer och produkter så med lite tur kommer det tillbaka.

Förpackningen understryker hur vetenskaplig och snudd på medicinskt den här hudvården vill vara.

 

Här var det en solkur som Cosmoprof lyfte fram. Kuren görs i två veckor innan din solsemester och ökar din melatoninproduktion och ger dig snabbare, snyggare färg som sitter kvar längre (enligt Rhea, då). Antioxidanter skyddar samtidigt huden (i någon mån).

Den säkert onödigt dyra förpackningen för tankarna till injektioner och kliniker. De vill antyda att produkterna är så gott som medicinska. Det är de så klart inte – vi pratar kosmetik, inte läkemedel. Det handlar främst om varumärkets profil och marknadsföring. Jag tänker att om branschförbundet Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation har problem med att professionell icke-medicinsk hudvård kallas ”cosmeceuticals” så borde även dessa missvisande/bedrägliga förpackningar få kritik. Hm.

 

Vad säger du, blir du sugen på något av dessa varumärken?

In English: Hopefullt these brands will come Sweden.

0 Kommentarer
nyaste
äldsta flest röster
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
Kicki Norman
Chefredaktör för magasinen Daisy Beauty och Daisy Beauty Professional samt för daisybeauty.com och daisybeautyprofessional.com. Se skönhetsbranschen med mina kritiskt granskande ögon, följ med mig på pressvisningar för spännande kosmetikanyheter och förenas med mig i förundran över och kärlek till beauty!

Mest lästa