Skönhet kommer inifrån – del 1

Texterna innehåller ibland annonslänkar och om du köper något via dem så får Daisy Beauty en del av pengarna. Textens innehåll påverkas inte av länkarna.

Kommer verkligen skönhet inifrån och vad innebär det egentligen? Jag tänker dyka ner i en serie med fokus på välmående inifrån, utifrån ett kvinnligt perspektiv. 

Skönhet inifrån kan vara mängder med olika saker och betyda olika saker för många av oss. När jag var på Daisy beauty expo i januari vaknade en röst inom mig igen, som varit tyst under en period. Det handlade nämligen om mötet med Lelo. Varumärket som har sitt fokus på intima livsstilsprodukter och därav också mycket fokus på kvinnlig njutning. Dessa inlägg kommer främst, och iallafall till en början vara fokus på njutning från ett kvinnligt perspektiv. 

För när det kommer till kvinnlig njutning och just skönheten som byggs upp inom oss, hänger det ofta ihop. 

Jag fick ta del utav två rapporter från 2022, dels Lelos egna onanirapport samt Intimina och deras intimhälsorapport. Det är också där tillsammans med samtal med vänner och kollegor som mycket kommer att grundas i denna serie. För att slå ner myter, bryta murar och våga testa mer för att helt enkelt kunna njuta mer. Det i sin tur handlar inte om att testa produkter, ta ledigt från jobbet eller likande. Utan det handlar om att förstå och våga inleda till samtal.

Jag är absolut inte rädd för att starta samtal, därför vill jag med denna serie öppna upp för en dialog. Tipsa, informera, ta bort stämplar och stoppa stigmatiseringen. 

Läs också:  skönhet kommer inifrån - del 2

I första avsnittet tänker jag att vi kommer att prata om våra onanivanor. För visste du att 10% av svenskarna onanerar för att bli lyckligare och hela 25% gör det för att minska stress. Det om något är ju absolut något som borde vara skönhet inifrån eller hur? Men skillnaden är enorm mellan könen och även om en stor del av svenskarna gör det en gång i veckan eller månaden är det hela 40% av landets kvinnor som aldrig gör det eller enbart någon gång om året? Jag undrar enkelt varför.

skönhet

Är det något vi kan göra för att ta bort stämplar. Öppna samtal och kanske lära oss något nytt om hur vi ska göra?

Viktigt att säga är att jag verken är läkare, barnmorska eller sexolog. Utan utgår från den fakta som läggs fram mot mig. Men efter samtal med vänner och kollegor inser jag att stigmat är högt, trots att samtalen ofta går in på intima träffar. 

Trots att de flesta i studien beskriver att stunden för sig själv är ett tillfälle för att dämpa sexuell lust, det får dom att må bättre eller att det rent av gör dom lyckligare. Är det inget vi vill prata öppet om? Men i åldrarna mellan 15-29år är det 30% som uppger att de pratar med sina vänner om sina onanivanor, det tycker jag är positivt. och någonstans där ute växer nämligen en marknad sig större än någonsin i ”det tysta” och varumärkena med dess försäljning exploderar.

Läs också:  Mer otippade produkter på Daisy Beauty Expo: Sexleksaker, menskopp, kegeltränare och mens-/inkontinenstrosor 

För mig vill jag med denna serie jobba med skönhet inifrån. Så i kommande inlägg kommer jag prata mer om statistik, information men också tips och trix. För att för mig gäller det att bygga upp självkänslan och ”skönheten inifrån” för att sedan kunna jobba vidare med utsidan. För visst hänger det ihop?

 

5 3 röster
Betyg på inlägget
1 Kommentar
nyaste
äldsta flest röster
Inbäddade återkopplingar
Visa alla kommentarer
Nancy

Så fint initiativ av dig! ♥️

Josefin Carlstrand
JOSEFINS ÖGONBLICK – makeupartisten från Göteborg.

Mest lästa

0
Kommentera och berätta gärna!x
()
x