Det finns gånger när livet kräver hårdbudget. Tro mig, åren som ensamstående trebarnsmor bjöd på många soppmiddagar och knätrollerier. Nu för tiden kan jag förstås stoppa fingrarna* i yppersta lyxen, men det är minst lika intressant att hitta fynden som ger oss råd till annat. Att få både 100 ml rengörande micellärvatten plus 60 ml dag- och 50 ml nattkräm för en tvåhundring är inte illa.
L300 som märke har funnits sedan 1980, och grundar sig på upptäckten av att huden mår bra av karbamid i kombination med salt. Urinämnet karbamid är en riktigt bra fuktgivare och står som ”urea” i kosmetiska ingredienslistor. Studier visar att just karbamid stärker hudbarriären, och så det är bara för oss torrisar att tacka och bocka. Trots effektiviteten är det ingen dyr ingrediens, men det som saknas i glamouravdelningen får du tillbaka som effektiv återfuktning.
Original-L300 saknade den där lätta och lena känslan som vi jag lärt oss uppskatta i moderna fuktkrämer. Apotekskrämer med konsumentvänliga priser uppdateras ju också, även om de aldrig har den allra silkigaste konstistensen. Jag har testat en hel del L300, men som extra torrhudad är det Intensive Moisture som passar mig bäst. Så kallad Anti-age i all ära, för mig är det återfuktning som är grejen. Det, och lite försiktigt exfoliering som boostar lystern.
Jag grundar alltid med fuktserum och laddar på med ansiktsolja, i synnerhet när kylan slagit till. Har du budgetkrav där också? Testa Weledas mandelolja – ett annat budgetfynd som även gör gott för nagelbanden). Köper du singelprodukter kostar dagkrämen i tub cirka 79 kr, nattkrämen 125 kr och micellärvattnet 59 kr – men varje apotekskedja har varierande prissättnng. Fyndköp är det, i vilken fall!
Hej 🙂 hur exakt lägger du serum kräm och oljan och vilka märken 🙂
Hej Joana, en bra fråga! Jag har ju en uppsjö serum och oljor att välja bland, men principen är densamma: att lägga tunnaste produkter först, olja ”överst”, och så försluta det hela med fuktkrämen. Serum-ingredienser har små molekyler som snabbt kan tränga ner på djupet, men har inte förmåga att skydda själva utan från fuktförlust.
Oljor verkar för det mesta lite ”ytligare”, men absorberas inte riktigt lika blixtsnabbt.